Диетолог шокира: Яжте пица и сладолед ежедневно | ||||||
| ||||||
За да направи това обаче тя се изтощава физически и психически. "Тренирах прекомерно, ядях по-малко от това, от което тялото ми имаше нужда. Никога не бях доволна от себе си“. Така Валери започва да изследва правилното хранене и каква връзка има то с перфектната фигура. Открива, че храната влияе върху това как се чувствате и как функционирате. "Храната е наука и аз исках да науча повече за нея“, казва тя. Десетилетие по-късно Агуеман вече дава професионални съвети на хора от цял свят, които нямат представа как да постигнат желаните ефекти. "Едно от най-големите недоразумения, които жените имат по отношение на храненето, е мисленето, че има универсален подход към отслабването. Всяка жена е уникална и има специфични хранителни нужди“, казва диетоложката. Добавя, че не трябва да се демотивирате, ако видите, че един режим работи при другите, а при вас не дава резултат. Валери споделя с Women's Health ежедневното си меню, с което се надява да вдъхне кураж на всеки, който е тръгнал по нейния път. Закуска Агуеман често променя сутрешните си хранения. Понякога яде остатъци от вечерята си или пък се задоволява с кисело мляко. Други сутрини пък си забърква две яйца с моцарела, задушени зеленчуци и нарязано авокадо. "Комбинацията от протеини и мазнини ми помага да се чувствам сита“, обяснява тя пред Women's Health, цитирана от tialoto.bg. Обяд Тъй като в момента работи от вкъщи, Валери обича да си прави пица за обяд. За да станат нещата по-бързо, тя разчита на предварително приготвена основа от пълнозърнесто тесто. Отгоре слага моцарела, доматен сос, зеленчуци и подправки. По този начин диетоложката поддържа тялото си енергизирано. Вечеря Що се отнася до вечерята, Агуеман обича да експериментира с вкусове и рецепти, но обикновено залага на сьомгата като избор за протеин. "Тя е универсална и обичам вкуса й“, казва тя пред Women's Health. Валери посочва, че рибата е богата на омега-3 мастни киселини, за които е доказано, че намаляват възпалението, понижават кръвното налягане и има изобилие от полезни вещества като витамини от груба В, калий и селен. Към сьомгата диетоложката добавя тестени изделия или зеленчуци, пикантно оризово ястие или сладки картофи и спанак. "Обичам да експериментирам със съставки и да ги пресъздавам по мой уникален начин. Забавно е!“. Десерт За десерт Агуеман избира нещо, което има страхотен вкус и храни душата ѝ. Според нея, душевното хранене е също толкова важно, колкото физическото. "Обожавам сладко. Сладоледът ми е любим и винаги ми придава добро настроение“. |