Ресторантьорите недоволстват за поредното задължение в условията на криза
Автор: Екип Varna24.bg 09:01 / 28.03.2021Коментари ()2522
©
Собствениците на заведения възразиха срещу поредното задължение в условията на криза. От тях се изисква - от европейска директива, от втората половина на годината неопакованите храни да се предлагат задължително с етикет с информация за продуктите със срок на годност, за съставките и алергените.

Заведенията и супермаркетите, които продават приготвена и непакетирана храна, ще трябва да я етикетират с подробна информация. Подобно изискване ще има и към доставките за вкъщи, пише "БНР". 

Етикетите трябва да съдържат данните на фирмата, приготвила храната, срок на годност, съставки, алергени, подсладители, кофеин.

Как приемат собствениците поредното задължение в условията на криза? Марин Сотиров коментира:

"Това ни отдалечава изключително много от истинската дейност на заведението: да приготвя храна, да доставя храна, да забавлява клиентите. При по-големите заведения и вериги има назначени хора, които се занимават само и единствено с това“.

И сега в менютата се отбелязва наличието на алергени в храната. Подробните етикети ще се поставят и при консумация на място, но ако клиентът я поиска.



Още по темата: общо новини по темата: 14984
26.11.2024 »
25.11.2024 »
25.11.2024 »
23.11.2024 »
15.11.2024 »
14.11.2024 »
предишна страница [ 1/2498 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Restorantyorite-nedovolstvat-za-porednoto-zadulzhenie-v-usloviyata-na-kriza-1067009
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.