Правосъдният министър: Договорът за Съдебната палата във Варна докарва министерството до фалит
Автор: Екип Varna24.bg 10:12 / 22.10.2009Коментари ()1253
© Impact Press Group
Проверките на новите управляващи за оставането им наследство не подмина и Министерството на правосъдието. Така доскорошният прокурор, сега министър - Маргарита Попова, е предала на държавното обвинение договори, сключени от бившия правосъден министър Миглена Тачева, която сега е съдия.

Според Попова министерството е пред фалит заради строежа на две съдебни палати - в София и във Варна. По думите на правосъдния министър 350 милиона лева са задълженията, които е оставил старият екип на министерството. Само договорите за строителство на съдебните палати в столицата и Варна възлизат на над 300 милиона лева.

Маргарита Попова обясни, че към тази сума има анекси за още 30 милиона лева. Бившият министър Тачева е подписала договор за строителството на палата в София за 184 милиона, а тази в Морската столица излиза 164 милиона, колкото струва строежът на 30-хиляден стадион.

Бившият прокурор и сегашен министър определи сумите като, "втрещяващи" и уточни, че проектите няма как да бъдат изпълнени заради липса на средства. За пример Попова посочи, че годишният бюджет на правосъдното министерство е 170 милиона.

Тя беше категорична, че договорите на съдийката и бивш министър Миглена Тачева отиват в прокуратурата. При проверката са били установени и нередности при доставката на хранителни продукти за затворите.

Като пример беше посочено, че частна фирма доставя бутилка олио на цена от 3,20 лв., при цена от 2,40 лв. в магазините. Годишната сума, отделяна по това перо, е около 9 милиона лева.

Пред електронното издание Mediapool Миглена Тачева заяви: "нещата се коментират профански" и настоя прокуратурата да провери контрактите и отхвърли твърденията, че е довела министерството до фалит.

Източник: Pro.bg




Още по темата: общо новини по темата: 2
29.09.2009 »
26.05.2009 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Pravosudniyat-ministur-Dogovorut-za-Sudebnata-palata-vuv-Varna-dokarva-ministerstvoto-do-falit-115631
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.