Експерт: Трябва да излезем от фиксацията, че когато президентът направи напомняне към определена тема, това непременно означава прехвърчане на искри
Автор: Екип Varna24.bg 09:14 / 18.02.2022Коментари ()1313
© БГНЕС
Социологът  Алексей Пампоров и политологът Слави Василев коментираха има ли напрежение между правителството и президентството. Според Василев повод за притеснения няма.  

"Трябва да излезем от фиксацията, че когато президентът направи не бих я нарекъл критика, а напомняне към определена тема, това непременно означава прехвърчане на искри. Всеки си влиза в институционалната роля, а тази на президента определено е да напомня за проблемите. Сегашното правителство възприема  това, което казва президент, за разлика от ерата, когато Бойко Борисов беше премиер. Министър-председателят  би следвало да чуе, когато президентът говори. Това е в контекста на нормалните отношения", обясни той пред Нова телевизия. И допълни, че Кирил Петков и Асен Василев обърнаха внимание на това, което каза президента.

"Румен Радев по същия начин критикуваше и правителството на  ГЕРБ. Сега видяхме, че министър Василев търси диалог. Президентът  в известна степен е прав, но в друга степен избързва", каза Пампоров.

Двамата коментираха и дали мнението на Петков и Радев се разминава драстично по темата "Белене" и "Козлодуй".

Според Слави Василев няма сериозни спорове между двете институции на тема ядрена енергетика.

"Важно е нещата да останат в ръцете на експертите. На онези, които могат да оценят доколко е рисково изграждането на централа в Белене спрямо нови блокове в "Козлодуй"", заяви Пампоров.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Ekspert-Tryabva-da-izlezem-ot-fiksaciyata-che-kogato-prezidentut-napravi-napomnyane-kum-opredelena-tema-tova-nepremenno-oznachava-prehvurchane-na-iskri-1214919
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.