Оставиха в ареста мъжa, задържан с близо 160 грама марихуана
Автор: Екип Varna24.bg 15:28 / 01.02.2010Коментари ()618
© Varna24.bg
Задържаният в петък, миналата седмица Илия Ат. от с.Звездица, държал в дома си близо 160 грама марихуана, от днес е с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", определена от Варненския окръжен съд.

Съдът се съобрази със събраните доказателства, които по безспорен начин установяват, че 51 годишният мъж е държал 159,87 грама марихуана, предназначена за продажба, а престъплението за него е при условията на опасен рецидив. Илия вече е бил осъждан от ВОС на 12 години затвор за разпространение на наркотици и преди малко повече от 3 години е бил условно предсрочно освободен. В настоящия момент той се намира в изпитателния срок на това предсрочно освобождаване. Мъжът е направил пълни самопризнания и сам е посочил мястото, където са били укрити пакетите с марихуана.

Съдът подчерта изключително високата степен на обществена опасност на деянието, както и сериозната санкция, която законът предвижда за разпространение на наркотици - от 5 до 15 години затвор и глоба. След извода, че има реална опасност ако е на свобода Илия Ат. да се опита да избегне наказателно преследване, съдът определи най-тежката мярка за процесуална принуда и му даде възможност да обжалва днешното определение пред Варненския апелативен съд на 9 февруари 2010 година, от 11,00 часа.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Ostaviha-v-aresta-muzha-zadurzhan-s-blizo-160-grama-marihuana-135809
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.