Активисти от ВМРО положиха венец пред паметника на Гоце Делчев във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:52 / 04.02.2010Коментари ()851
© Impact Press Group
ктивисти от ВМРО положиха венец пред паметника на Гоце Делчев във Варна по случай 138-годишнината от рождението на революционера.
138 години от рождението на великия български революционер Гоце Делчев бе почетена във Варна. Точно в 12 часа пред паметника на Гоце Делчев в Морската градина около 15 членове и симпатизанти на ВМРО се събраха, за да поднесат венец пред паметника. Симпатизантите носеха българското знаме, както и знамето на ВМРО, като преди да се пристъпи към поднасяне на венеца, всички присъстващи паднаха на колене и почетоха с минута мълчание паметта на Гоце Делчев. След поднасяне на венеца Георги Минев, родом от Македония, изнесе паметно слово, в което разказа за великите дела на Георги Николов Делчев, наричан Гоце Делчев. Той призова младите българи да не забравят делото на този революционер, отдал живота си за България и Македония. Областният координатор на ВМРО във Варна Стефан Соколов заяви, че организацията от години отдава почит не само на този, но и на всички големи български революционери и призова към тях да се присъединят и други организации, тъй като това е част от историческото ни наследство.

Източник: р."Фокус" - Варна


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Aktivisti-ot-VMRO-polozhiha-venec-pred-pametnika-na-Goce-Delchev-vuv-Varna-136612
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.