Вдигат цените на букетите цветя за Свети Валентин
Автор: Екип Varna24.bg 11:27 / 12.02.2010Коментари ()823
© Impact Press Group
Слаби са продажбите на цветя във Варна. Търговците на цветя в морския град коментираха, че заради студеното време през последните седмици, почти не са излизали да продават букетите си, тъй като лошото време се отразява изключително тежко на цветята, които обикновено са от парници или внесени от чужбина.

Освен това проблем се оказва и кризата, заради която хората предпочитат да купуват букети за по 3-4 лева, които са семпли, а печалбата от тях минимална. Дори в момента част от сергиите, на които се продават цветя са затворени независимо, че времето се подобрява.

Все пак очаква се утре и в неделя, да е бум в купуването на цвята заради празника Св. Валентин. Вероятно и заради това цената на букетите в момента е леко завишена. Най-евтините букети са на цена от около 2,50 лева, като при тях има повече целофан, отколкото цветя.

Една роза пък върви от 3 до 5 лева, според сорта. Повечето букети са между 6 и 15 лева, според цветята, с които са направени. Особено актуални са кошниците с цветя, които освен, че са много красиви, но са и по издръжливи, тъй като могат да се поливат и по този начин да издържат по 3 седмици. В случай, че пък купувача не си хареса никакъв букет, търговците са готови да направят такъв по избор на клиента.

Източник: Агенция "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Vdigat-cenite-na-buketite-cvetya-za-Sveti-Valentin-142185
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.