Свлачище в Аспарухово остави десетки без дом
Автор: Екип Varna24.bg 10:13 / 13.02.2010Коментари ()862
Жители на две улици в района на "Джанавара" във варненския квартал "Аспарухово" - "Калач" и "Кирил и Методий", напуснаха домовете си, заради активизирало се свалачище. Информацията бе потвърдена от зам.-кмета на района Валентина Велчева. По нейна информация земна маса от имота с № 113 на ул. "Любен Каравелов" буквално е затрупала стаите на намиращата се в съседство къща.

След огледа на място, експертите от общинската администрация са дали предписание, пострадалите сгради да не се обитават от живеещите там хора, тъй като представляват опасност за живота и здравето им. Зам.-кметът на "Аспарухово" добави, че в понеделник трябва да излезе официално становище по случая.

По думи на хора от квартала, всички техни съседи, чийто къщи са засегнати от свлачището, са събрали най-необходимото и са се преместили в свои познати и роднини. Според Валентина Велчева, поради проблемите с недостига на общински жилища, засега не е обсъждана възможността за настаняване на останалите без покрив. Информация за пострадали хора няма.

Източник: dnesplus.com



https://www.varna24.bg/novini/varna/Svlachishte-v-Asparuhovo-ostavi-desetki-bez-dom-142363
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.