12 жени са поискали да осиновят дете на съпруг
Автор: Екип Varna24.bg 11:40 / 15.02.2010Коментари ()1070
© Varna24.bg
12 жени за искали да осиновят детето на своя съпруг през миналата година. Това става ясно от образуваните във Варненския окръжен съд граждански дела за осиновяване, сочи статистиката на правораздавателната институция. Две от делата са били прекратени по различни причини. На едното е сложен преждевременен край заради оттегляне на молбата от страна на съпругата и бъдеща мащеха. Второто е прекъснато поради неизпълнение на задължителни указания в хода на производството. Други две дела са насрочени за разглеждане в съдебни заседания. Останалите 8 са били решени от окръжните магистрати. В 7 от случаите съдиите са преценили, че претендиращите за осиновители отговарят на всички нужни изисквания и исковете им са били уважени. Само по едно от делата имало отхвърляне на иска за осиновяване.

Разгледаните през миналата година дела за осиновявания са общо 58. Те са само с едно повече от 2008 г., показва още анализът на данните на съда. 46 от делата са били внесени от регионалната дирекция „Социално подпомагане" във Варна. 45 от тях са вече решени, а произнасянето на магистратите е било в полза на кандидат-осиновителите. Едно от тях все още предстои да бъде разгледано в съдебно заседание.

5 са засега производствата за осиновявания, образувани в Окръжния съд във Варна през тази година. Всички са с внесени искове от „Социално подпомагане". Две вече са приключени с положителен резултат за бъдещите родители, а останалите три предстои да бъдат разгледани в съдебната зала.

Източник: в. "Позвънете новини"


https://www.varna24.bg/novini/varna/12-zheni-sa-poiskali-da-osinovyat-dete-na-suprug-142680
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.