Община Шабла изпълнява програма за саниране на сгради
Автор: Екип Varna24.bg 11:48 / 16.02.2010Коментари ()847
© Varna24.bg
Община Шабла изпълнява програма за саниране на сгради и се изследват всички обществени постройки за енергийна ефективност. Това заяви кметът на община Шабла Красимир Кръстев. Той обясни, че миналата година са изпълнени две сгради в Шабла - северната и западната фасада на училището и частично саниране на спортната зала. За тази година се предвиждат изпълнение на проекти по т. нар. мостово финансиране.

„До месец юни са ни необходими средства, които представляват до 90 % от местните приходи, които общината може да генерира за да се разплати", заяви Кръстев. След това ще се направи промяна в бюджета с върнатите средства по програмите между месеците март и юни, които ще бъдат насочени към обекти за саниране - читалището, старата поликлиника, сградата на кметството. Всичко това ще бъде предмет на обсъждане през втората половина на годината.

„Програмата за саниране е поетапна защото ние сме малка община и няма как да санираме всички сгради наведнъж", обясни Кръстев. 200 000 лева са инвестирани в ремонта и санирането на спортната зала. „Тази зима беше много студена и трудно могат да се изчисли спестената топлоенергия в сравнение с други години, но положително е направена голяма оптимизация и се спестени много средства", завърши Красимир Кръстев.

Източник: Агенция "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Obshtina-Shabla-izpulnyava-programa-za-sanirane-na-sgradi-142947
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.