Възпоменателна вечер за Апостола организираха в Шабла
Автор: Екип Varna24.bg 09:39 / 22.02.2010Коментари ()819
© Impact Press Group
На 137 годишнината от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски беше посветена възпоменателната вечер на 19 февруари, организирана от Сдружението с нестопанска цел "Обединени за Шабла".

Повече от столетие личността на Васил Левски подхранва националното ни самочувствие и годините не са в състояние да заличат значимостта на легендарното му дело.

Възпоменателната вечер откри д- р Йорданка Стоева председател на сдружение "Обединени за Шабла".

Макар да си мислим, че за Левски е написано и казано всичко, присъстващите изслушаха с внимание и интерес разказите на отец Павел за монашеския живот на Левски и на археолога Мартин Желязков за революционното дело на Апостола.
Нашият съгражданин Атанас Любенов представи свое произведение посветено на Левски.

Вечерта продължи с кратък поетичен рецитал.

Сдружение "Обединени за Шабла" направи дарение - книги на библиотеките в СОУ "проф. д-р Асен Златаров" и на ОУ "Св. Климент Охридски" село Дуранкулак. За новия си офис общинската организация на Офицерите и сержантите от запаса и резерва получи от сдружението портрет на Апостола.И двете дарения са осигурени от фондация "Васил Левски".

Д- р Йорданка Стоева обяви още едно дарение, то е за Деян Димитров, национален състезател на ШК "Хармония" Шабла, когото Сдружението подпомага финансово за участие в Световно първенство по шах.

От името на "Обединени за Шабла" бе връчен поздравителен адрес на СОУ "Асен Златаров" по случай патронния му празник, който честваха в началото на миналата седмица. В края на вечерта беше направена презентация на CD в който Милина Тодорова- преподавател в шабленското училище е събрала интересни факти за живота и делото на Апостола. Продукта е предназначен за обучението на учениците.



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Vuzpomenatelna-vecher-za-Apostola-organiziraha-v-Shabla-144129
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.