Теменужка Русева: Цената на къщата е умишлено занижена
Автор: Екип Varna24.bg 15:11 / 22.02.2010Коментари ()2766
„Къщата ни вероятно веднага ще бъде разрушена с цел заличаване на доказателства, изобличаващи умишленото занижаване на цената на имота". Това заяви Теменужка Русева, която на 26 февруари, заедно с нейното семейство ще бъдат изхвърлени от наследствената си къща, която обитават от 1985 година. В нотариалния акт е записано, че къщата е с две стаи и кухня, но при оглед на помещението се оказа, че тя е тристайна с холова гарнитура и отделно кухня.

По думите на Русева именно това е причината имотът да бъде продаден за 43 000 лева, което е голямо понижение на цената спрямо помещението, ползващо се от нея и нейното семейство. Тя добави, че публичната продан на къщата е била през 2005 година. Русева каза, че има заинтересовани лица, които най-вероятно са вън от кръга на наследниците. Тя поясни, че тези лица искат да предизвикват съдебна делба, а не доброволна делба, каквито са били исканията на Русева, след което по съответния начин къщата е преминала в чужди ръце.

„Аз не съм оспорвала ничии наследствени права", коментира потърпевшата жена. Тя допълни, че съдията-изпълнител е направила опис на къщата от вън, което е недопустимо спрямо законите в държавата. Русева подчерта, че не знае кой ще се настани в къщата, ако нейното семейство бъде изхвърлено. Според нея има възможност къщата да бъде съборена.

Източник: Агенция "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 1
22.02.2010 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Temenuzhka-Ruseva-Cenata-na-kushtata-e-umishleno-zanizhena-144272
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.