Стартира кампания за даряване на детски книжки
Автор: Екип Varna24.bg 15:40 / 01.03.2010Коментари ()1267
Фондация „Св. Св. Константин и Елена" започва от днес едномесечна кампания „Дари детска книга, сътвори магия!", в която могат да участват всички - малки и големи варненци, като предоставят своя любима детска книга.

Дарените издания ще бъдат включени в благотворителна разпродажба, която ще се проведе на 2 април 2010 г., по повод Международния ден на детската книга и рожден ден на Ханс Кристиан Андерсен. Със събраните средства ще бъдат подпомогнати домовете „Княгиня Надежда", „Другарче" и помощно училище с интернат за деца с умствена изостаналост „Св. Св. Кирил и Методий", с. Кривня.

Изданията, които не се продадат, както и специално подбрана литература, ще обогатят библиотечните фондове на тези институции. Своите любими книжки може да дарите във всеки от офисите на M-sat Cable от днес до 1 април 2010 г.

Съвместно с Регионалния инспекторат по образование във Варна, фондация „Св. Св. Констнантин и Елена" обяви и конкурс за написването на „Вълшебна приказка". В него могат да участват ученици от ІІІ до V клас. Конкурсните работи ще бъдат оценени от експертите по български език и литература на РИО, а победителите ще бъдат обявени на празника на детската книга, който ще се проведе на 2 април в Rappongi.

„Св. Св. Константин и Елена холдинг" АД - дружеството, което управлява първия български морски курорт, учреди през миналата година фондация „Св. Св. Константин и Елена", за да подпомага чрез нея деца в неравностойно положение. Основна й мисия е инициативата „Изкуството за деца в нужда!", чиято годишна кулминация е традиционната коледна разпродажба на картини. До момента са проведени шест благотворителни аукциона, като всички събрани средства са предоставени за битовото подпомагане на „Княгиня Надежда" и „Другарче" във Варна, както и училище „Св. Св. Кирил и Методий" в с. Кривня.

Фондацията има желание да разнообрази благотворителните инициативи и да осигури възможност целогодишно да се подпомагат децата в тези институции. По този начин ще се работи и върху духовно им развитие, тъй като до този момент всички средства и усилия са били насочени към подобряване на материално-битовите условия за пребиваване на им.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Startira-kampaniya-za-daryavane-na-detski-knizhki-145985
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.