Варненци се лекуват сами, вместо да звънят на Бърза помощ
Автор: Екип Varna24.bg 10:52 / 03.03.2010Коментари ()825
© Varna24.bg
Варненци често предпочитат самолечението пред услугите на Спешна помощ при инциденти. В Центъра за спешна медицинска помощ в морския град голяма част от пациентите се обръщат към медиците във връзка с травми, които са получили при инциденти преди повече от една седмица и в някои случаи - дори преди повече от месец.

Това се забелязва както при пострадали при битови инциденти или при извършване на строително ремонтни дейности, така и при хора, наранени при автомобилни катастрофи. Не е изключение гражданин, ухапан от куче, да не може да отговори на въпроса кога е станало това, защото от случая вече е минало доста време и той не си спомня точната дата.

Услугите на Центъра за спешна медицинска потърси и възрастен гражданин, блъснат от автомобил преди 3 седмици. На въпроса на дежурния лекар защо идва чак сега, той отговори че първоначално се е опитал да се излекува наранения си крак сам с компреси с лук и с оцет, и е дошъл в центъра след като самолечението не е дало резултат. Подобни бяха и случаите с ухапания от куче мъж, с гражданин, забил преди седмица пирон в пръста си и с жена, пострадала при падане преди месец и половина.

Източник: Агенция "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenci-se-lekuvat-sami-vmesto-da-zvunyat-na-Burza-pomosht-146393
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.