Средства от благотворителна продажба на мартеници помагат на социални домове
Автор: Екип Varna24.bg 16:16 / 04.03.2010Коментари ()1035
© Impact Press Group
Необходима техника, материали и консумативи за часовете по трудо и арт- терапия, както и за часовете, които развиват творческото мислене и физическите умения получиха днес възпитаниците на училището за деца с нарушено зрение „ Проф. д- р Иван Шишманов" във Варна. Средствата са набрани в рамките на традиционната инициатива на Младежкото обединение на БСП- Варна - "Баба Марта носи добрини на хората". Благотворителната акция се провежда за трета поредна година.

Повече от осем дни на специализирания щанд в центъра на Варна млади социалисти продаваха красиви мартеници, изработени от децата в училището за незрящи, дневния център „Йоан Златоуст" и Трудово производителна кооперация на инвалидите „Родина" - Варна. Месец преди това от организацията осигуриха необходимите материали за изработката на символите на здравето и пролетта.

С част от набраните средства вече бяха закупени материали за дневния център. На 1 март децата там получиха и дар - пролетен празник от приятелите си от Младежкото обединение. Средствата за него дари младеж, който подкрепя социалните инициативи на БСП.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Sredstva-ot-blagotvoritelna-prodazhba-na-martenici-pomagat-na-socialni-domove-146773
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.