Фондации на съветници прибират общински пари
Автор: Екип Varna24.bg 09:38 / 15.03.2010Коментари ()996
© Varna24.bg
Фондации, пряко свързани с трима местни народни избраници, усвояват пари от общинската социална програма. Това са Сдружение „Шанс за хора с увреждания", чийто председател на управителния съвет е Тодор Мутафов от „Обединеният блок на труда" (ОБТ), Фондация „Владиславово" с председател Янко Станев от ДПС и Асоциация „Да съхраним жената", в чийто управителен съвет участва Калояна Димитрова от БСП. На сдружението „Шанс за хора с увреждания" са възложени за изпълнение 3 проекта по 3 дейности на обща стойност приблизително 300 000 лв.

Социалните услуги са за целогодишното обслужване на 130 души, става ясно от справка в социалната програма на община Варна за 2010 г. Допреди няколко години заместник-председател на същото сдружение бе настоящата шефка на финансовата дирекция в общината Стефка Господинова. След като Господинова се е сдобила с висшия чиновнически пост, тя се е отказала от престижното място в организацията по съдебен път.

Фондация „Владиславово" на д-р Янко Станев също е ангажирана с реализацията на 3 проекта от общинската програма. Техният обхват отново е целогодишен, като включва дейности за обгрижване на 140 души, на обща стойност близо 300 000 лв. 101 385 лв. пък са отпуснати за целогодишната дейност на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на възрастни жени с капацитет 45 души на Асоциация „Да съхраним жената". В управителния съвет на неправителствената организация е общинският съветник Калояна Димитрова.

От разчетите става ясно, че около 700 000 лв. от близо 3 млн. лева общинска социална програма са поверени за усвояване на организации, пряко свързани с тримата общински съветници. Всички тези сдружения ползват и имоти, предоставени им преференциално от страна на община Варна.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Fondacii-na-suvetnici-pribirat-obshtinski-pari-148978
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.