Откриха приемна по повод Световния ден на потребителя
Автор: Екип Varna24.bg 13:56 / 15.03.2010Коментари ()603
Регионалната дирекция на Комисията за защита на потребителите откри приемна във Варна по повод отбелязването на Световния ден на потребителя - 15 март. Шатрата е разположена в центъра на Варна в посока към Морската градина. Откритата приемна във Варна ще бъде отворена днес от 10:00 до 18:00 часа.

Инициативата се организира още в Бургас, Пловдив, Русе и Враца. През тази година Световният ден на потребителя преминава под мотото на потребителския интернационал (Consumers International) „Нашите пари - нашите права". Съорганизатори на събитието са Министерството на земеделието и храните (МЗХ) и Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС).

Експертите на Комисията за защита на потребителите ще консултират потребителите за техните права при предявяване на рекламации за стоки и ползването на услуги. Гражданите ще могат да подават сигнали в разположената шатра за нередности по отношение на храни от животински произход към инспектори от Държавния ветеринарно-санитарен контрол (ДВСК). От своя страна ветеринарните инспектори ще разясняват на потребителите какви сигнали приема ДВСК, как реагира на тях, за спазването на какви изисквания трябва да се следи в заведенията и търговската мрежа.

Източник: Агенция "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Otkriha-priemna-po-povod-Svetovniya-den-na-potrebitelya-149087
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.