Въшки хапали до кръв изоставени дечица
Автор: Екип Varna24.bg 11:30 / 17.03.2010Коментари ()3782
© Varna24.bg
Две ромчета на 3 и 4 годинки били изведени буквално от коптор в махалата на кв. „Владиславово" миналата седмица. Хлапетата били поверени на съседите, а майка им си събрала багажа и по слухове заминала за Гърция, където да роди следващото отроче. Когато социалните работници от отдел „Закрила на детето" отишли да видят в какво състояние са децата, изпаднали в шок.

На прозорците вместо стъкла били заковани найлони, а по телцата им лазели всевъзможни паразити. „По главичките им се бяха образували рани от въшките", коментира шефът на отдела Анна Конукова. По разкази на съседи таткото отдавна спрял да се интересува от децата и съпругата си.

Един ден той просто си тръгнал, установил се в друг град и създал ново семейство. „Все още нямаме доказателства, че майката наистина е отишла в Гърция да продаде бебето си. Подали сме сигнал до прокуратурата и чакаме жената да се появи в града, за да научим къде е била, защо си е оставила децата и възнамерява ли изобщо да се грижи за тях", коментира Конукова.

В момента двете ромчета са настанени за временно отглеждане в дом „Другарче". Загадка остава и кой е добросъвестният варненец, подал сигнала за бедстващите деца на горещия телефон за закрила правата на хлапетата.

„Нямам информация за такива деца, още по-малко за жена, отишла да търгува с бебето си в чужбина", коментира шефът на ромската общност във „Владиславово" Валентин Димитров. Според него слуховете, които се носят, са измислица.

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Vushki-hapali-do-kruv-izostaveni-dechica-149561
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.