Оправдаха руснак по обвинение в опит за убийство на просяк
Автор: Екип Varna24.bg 15:26 / 24.03.2010Коментари ()779
© Varna24.bg
34 годишният руски гражданин Едуард Искаков, със статут на временно пребиваващ у нас, беше оправдан по обвинението да е направил опит да убие българина Мирослав Николов и осъден за причиняване на средна телесна повреда на пострадалия. Варненският окръжен съд призна вината на Искаков затова, че на 7 ноември миналата година причинил множество травматични увреждания на Мирослав, които експертите квалифицират като средна телесна повреда. Съдът му присъди наказание 6 месеца лишаване от свобода, които да бъдат изтърпени при общ режим.

Двамата мъже водили скитнически начин на живот и много често се събирали, за да се черпят с алкохол. Бутилка червено вино ги събрала отново на 7 ноември под терасата на блок 30 на ул. "Пирин" във Варна. Мирослав, който играел ролята на домакин, който обитава пространството под балкона вече бил погълнал достатъчно количество спирт, разреден с вода. Алкохолният маратон завършил със скандал между двамата, иницииран от 57 годишния Мирослав. Искаков се ядосал на приятеля по чашка, грабнал сатър и го ударил 3 - 4 пъти със значителна сила по главата и ръцете. След като осъзнал какво направил Едуард позвънил на 112 и посочил мястото, на което да намерят безпомощния Мирослав. В неврохирургията на МБАЛ "Св.Анна" докторите установили проникване в черепната кухина, контузия на мозъка, както и срязване на сухожилията на пръст от ляватата ръка на пострадалия.

Подсъдимият Искаков е в ареста от началото на ноември миналата година и може да обжалва днешната присъда на ВОС пред Апелативен съд Варна в 15 дневен срок.



Още по темата: общо новини по темата: 2
14.05.2010 »
17.11.2009 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Opravdaha-rusnak-po-obvinenie-v-opit-za-ubiistvo-na-prosyak-151448
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.