Денталният туризъм се отприщва наесен
Автор: Екип Varna24.bg 09:54 / 27.03.2010Коментари ()661
© Impact Press Group
Наесен се очаква у нас да пристигнат първите чужденци по предварително подготвени пакети за дентален туризъм. Това съобщи вчера д-р Венцислав Стоев, председател на Асоциацията по здравен туризъм в България. „Обмисляме създаването на нов пакетен продукт, в който ще поставим акцент на гарантираното качество. Затова сме се събрали дентални лекари, туроператори, банкери, застрахователи. За пръв път се опитваме заедно да намерим общата пресечна точка на интересите си, за да вървим напред и да раздвижим заедно пазара", допълни д-р Стоев. Стремежът в момента е да се добие сертификат за качество от страна на асоциацията. Оказа се, че вече има разработен пакет на услугата, която се предлага за клиенти на банка от съседна наша държава. Очаква се първите пациенти по линия на денталния туризъм да дойдат именно оттам.

„Около 1000 наши колеги, от различни краища на страната, в които има развит турзъм, са обслужвали инцидентно чужди туристи. Естествено, те са най-много от Варна. На тази конференция присъстват около двадесетина колеги от морската столица", допълни и членът на Управителния съвет на асоциацията д-р Пламен Бързашки. Стремежът на организацията ни е да разработи целогодишен продукт, тъй като активният туристически сезон - на море или планина, не се оказва най-добрият вариант за нас и за хотелиерите, допълни още Бързашки. Ръководителите на организацията бяха категорични, че имат предварителен разговор за създаването на отделен закон, който да стимулира денталния туризъм. „Вече имаме предварителни разговори на държавно ниво, ще обвържем дейността си и със застрахователни дружества и здравноосигурителни фондове от чужбина", каза още д-р Стоев.

Стоматолозоте бяха категорични, че трябва да се работи съвместно и че сами лекарите не могат да популяризират своята дейност и високото качество на здравните си услуги. Правилният маркетинг изисква да предлагаме пакет, който да включва 50% здравна услуга и 50% почивка, допълниха от организацията по дентален туризъм.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Dentalniyat-turizum-se-otprishtva-naesen-152148
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.