Новият брой на списание "Амвон" издаде храм "Св. Атанасий"
Автор: Екип Varna24.bg 16:28 / 30.03.2010Коментари ()782
Няколко дни преди Възкресение Христово излезе от печат новият брой на списание "Амвон", издание на варненския храм "Св. Атанасий". Това съобщиха от пресцентъра на Варненската и Великопреславска Св. Митрополия. В него читателите могат да открият теми, свързани, както с предстоящия празник, така и разглеждащи отношението на Църквата към ГМО, алкохолизма, аборта, евтаназията, стволовите клетки и зареждането с енергия. На страниците на списанието се срещат и следните заглавия: "Преобразяване по-време на пост", "Грижата за нашите покойници", "Църквата е мястото на човешкото обожение", "Да отгледаме вярващи деца", "Осмият ден", "На всеки ли трябва да се дава милостиня", "Размисли при бедствие" и други.

В рубриките „Култура и изкуство" и „Духовно наследство" са поместени съответно статиите: "Пасхалните песнопения" и "Историята на разрушения варненски храм Св. Георги".
Автори на материалите са Св. Григорий Богослов, американските православни духовници и богослови протойерей Питър Гилкуист, свещеник Джон Антъни Макгъкин и Кери Патрик Сан Чирико, а също и авторитетните имена на протойерей Георги Флоровски, дякон Андрей Кураев, Архимандрит Георги Капсанис, Христос Янарас и други.

Не са малко и българските автори, представени в този брой - сред тях са: Варненски и Великопреславски митрополит д-р Кирил, Доростолски митрополит Иларион, протойерей д-р Кирил Попов, протойерей Дончо Александров, дякон Ясен Шинев, монахиня Валентина Друмева, Васил Тенекеджиев и Валя Марчелова.

Новия брой на списание "Амвон" излиза отново в 1000 бр. тираж, разпространява се безплатно и ще може да се намери в храм "Св. Атанасий" на празника Възкресение Христово.

Източник: Агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Noviyat-broi-na-spisanie-Amvon-izdade-hram-Sv-Atanasii-152935
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.