Искат спиране действието на наредба на ОбС
Автор: Екип Varna24.bg 10:06 / 07.04.2010Коментари ()908
© Varna24.bg
Административният съд във Варна определи датата на заседанието по жалбата на дружества срещу наредба на Общинския съвет. То ще се проведе на 9 април (петък) от 9,30 ч. На него ще бъде разгледано искането за спиране на действието на текстове от Наредбата за определянето и администрирането на местните данъци и такси и цени на услуги на територията на община Варна

Делото е по повод жалба, която адвокат Константин Парчев внесе от името на енергийни и телекомуникационни предприятия. Тя визира текстове от горецитираната наредба, приети с решение на Общински съвет Варна под № 1976-4-3/17.02.2010 г.

В резултат на тази промяна бяха въведени такси под формата на „цени за услуга" за прокарване през имоти - общинска собственост, на електрически и телефонни кабели; водопроводи и канализации; топлопроводи и газопроводи и т.н. Той е подал жалбата като представляващ лицензирани търговски дружества за съответните дейности, опериращи на територията на града, чийто законни права и интереси са засегнати от наредбата. Причината е, че тя е незаконосъобразна, тъй като влиза в противоречие с правни норми от по-висок ранг, а именно Закона за енергетиката (ЗЕ) и Закона за електронните съобщения (ЗЕС).

Относно възникналия казус бe сезиран и областния управител Данчо Симеонов, допълни още адвокат Парчев.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Iskat-spirane-deistvieto-na-naredba-na-ObS-154393
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.