Цонко Цонев със сертификат от Втората Европейска среща на върха по ромските въпроси
Автор: Екип Varna24.bg 15:07 / 08.04.2010Коментари ()515
Сертификат за най-добре настроен към ромите кмет получи градоначалникът на община Каварна Цонко Цонев на Втората европейска среща на върха по ромските въпроси, която се провежда в град Кордоба, Испания. Отличието на Цонев му бе присъдено от ERGO Network в рамките на кампанията "Typical Roma".

Международният форум бе открит днес от Вивиан Рединг - Зам.-председател на ЕК и еврокомисар по правосъдие, основни права и гражданство. На конференцията присъстват още Джордж Сорос - Президент на Фондация „Отворено общество", Теодор Алърс - Директор „Стратегии и операции в регион Европа и Централна Азия" на Световната банка, Божидар Джелич - Вицепремиер на Сърбия, кметът на испанския град Кордоба, представители на ЕК, евродепутати, министри.

Участието на Цонев във Втората европейска среща на върха, посветена на ромите и тяхното социално включване, бе награда от българската Фондация „Интегро", която го отличи като кмет, който най-добре работи с ромите и решава най-добре проблемите им.



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Conko-Conev-sus-sertifikat-ot-Vtorata-Evropeiska-sreshta-na-vurha-po-romskite-vuprosi-154778
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.