В конкурс деца и родители разкриват таланти в рецитиране на стихотворение
Автор: Екип Varna24.bg 13:15 / 16.04.2010Коментари ()863
Конкурс за художествено изпълнение на детско стихотворение ще се проведе в Целодневна детска градина №17 „Валентина Терешкова" в район Аспарухово. В шоуто, чийто старт ще бъде даден на 30 април от 17 часа в детското заведение, талантите си ще разкрият родители и малчугани. Състезанието е под егидата на кмета на район Аспарухово Богдан Караденчев и е част от образователния проект „Книгите са приятели, книгите са учители", който ще се проведе по случай Международния ден на книгата - 23 април.

Проектът ще стартира на 19-ти, когато от 10,30 ч. родители ще четат и разказват приказки на децата във всички групи. На 20-ти малчуганите от детското заведение ще се срещнат с творческия екип на Държавен куклен театър, след което ще гледат "Кучето, което не можеше да лае" по Джани Родари. На 21 април в ЦДГ №17 от 13 часа ще се проведе изложба детско изобразително творчество. На 22-ри възпитаниците ще изработват кукли. На 23 април учителите и децата ще участват в маратона на четенето, който ще се проведе в библиотека при народно читалище „Просвета". На 26-и децата ще посетят библиотека и ще се запознаят с начина на ползване на библиотеката и книгите. На 29-ти от 8 до 12 часа бивши възпитаници на ЦДГ № 17 "В. Терешкова" ще четат на децата свои любими приказки.



https://www.varna24.bg/novini/interesno/V-konkurs-deca-i-roditeli-razkrivat-talanti-v-recitirane-na-stihotvorenie-156667
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.