Красимир Кръстев: Има проблем с дивото къмпингиране в Община Шабла
Автор: Екип Varna24.bg 16:27 / 20.04.2010Коментари ()2126
© Varna24.bg
Лоша практика досега беше в средата на юли плажовете да се предават на общините за стопанисване. Това каза кметът на Община Шабла Красимир Кръстев. Той обясни, че общината тогава се занимава с почистване, със сметоизвозване, урбанизиране на определени територии, слагане на екотоалетни, табели за неохраняеми паркинги, табели, които да оказват къде става къмпингирането, тъй като има проблем с дивото къмпингиране.

„Всеки желае да си опъне палатка, където сметне за необходимо, а това води до проблеми, свързани с пожароопасност, с нерегламентирано посегателство върху здравето и имуществото на къмпингуващите, отделно се замърсява и територията. Затова съвместно полицията, горската стража и местната администрация сме създали патрули, които обикалят, направили сме брошури, които раздаваме, молим туристите да отидат на местата, където е позволено през нощта, защото през деня те могат да пребливават навсякъде", разказа кметът.

Кръстев посочи, че другото, което е свързано с туристическия сезон, е, че рекламата на продуктите се прави основно чрез Туристическия инфоцентър на общината като сдружението на туристическите оператори „Бриз" има инициативата да си представя членовете. „Сега ще бъде издаден един справочник на цялата туристическа инфраструктура в общината - хотели, културно-исторически места, които може да бъдат посещавани, ресторанти и т.н. Този справочник ще бъде достъпен и за туристите, и за операторите. Изготвяме им сайт, линк към който ще бъде поставен на страницата на община Шабла. Отделно правим една книга за община Шабла, където ще има повече информация за природни, за културни обекти, за инфраструктурите, които действат на територията на Шабла, така че да има по-цялостна картина на региона", обясни още Красимир Кръстев.

Източник: Агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Krasimir-Krustev-Ima-problem-s-divoto-kumpingirane-v-Obshtina-Shabla-157565
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.