Промяна в Наредбата за отчитане изпълнението на бюджета искат общински съветници
Автор: Екип Varna24.bg 14:20 / 21.04.2010Коментари ()1144
© Varna24.bg
Предложение да се ограничи възможността на кмета на Варна да оперира с бюджетни кредити, прехвърляйки ги неограничено от функция във функция, като например от образование в здравеопазване, внесе съветникът Димо Стоев на днешното заседание на комисия "Финанси и бюджет". Според него, ако има прехвърляне, то трябва да става само от дейност в дейност в рамките на една функция.

Мотивите на Димо Стоев: да се гарантира по-голяма прозрачност при изпълнението на бюджета, да се повиши контролът на общинския съвет върху администрацията и да се затегне финансовата дисциплина в условията на криза. Съветниците решиха да възложат на общинската администрация в срок от 7 дни да подготви свое предложение за промяна в наредбата за отчитане изпълнението на бюджета и да го внесе в комисията.

Искането на съветниците е да има конкретни срокове за отчитане движението на общинските средства. След заседанието председателят на финансовата комисия Янко Станев в качеството си на зам-председател на общинския съвет във Варна заяви, че ще коментира избора на нов председател на мястото на Борислав Гуцанов след като бъде огласена позицията на местната организация на ДПС.

Източник: радио Варна


https://www.varna24.bg/novini/varna/Promyana-v-Naredbata-za-otchitane-izpulnenieto-na-byudzheta-iskat-obshtinski-suvetnici-157799
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.