Наградиха варненски педагози на конкурс за извънкласни и извънучилищни дейности
Автор: Екип Varna24.bg 17:29 / 25.04.2010Коментари ()714
педагози, работещи в извънкласни и извънучилищни дейности "Учител, ученик, родител - ЗАЕДНО. Конкурсът се организира от Международна фестивална програма "Приятели на България" и Синдиката на българските учители, със съдействието на Министерство на образованието, младежта и науката.

В творческата надпревара взеха участие 127 педагози, ръководители на състави и школи, работещи в училища, читалища, общински детски комплекси и др.

Наред с участниците от всички области на България своя опит споделиха и шест учителки от Първо Българско Неделно училище „Свети Иван Рилски", Хатива, Испания.

Комисия, включваща представители на МОМН, Програма "Приятели на България", Синдиката на българските учители и Националния дворец на децата оцени получените писмени разработки и определи победителите в четирите категории.

Трима варненци са отличени в конкурса. Първа награда в категория Извънкласна дейност - грамота и премия от 1 000 лв получава Николай Докторов, описал своя опит в обучението по кавал в ОУ „Антон Страшимиров". С втора награда за работа с деца със специални образователни потребности - грамота и парична премия от 500 лв е отличена Кичка Христова, учител народно пеене в СОУ за ДНЗ „Проф. Иван Шишманов". МФПДТ "Приятели на България" награждава с грамота и публикация в сборник "Добри практики за работа с деца" Екатерина Маринова - Асоциация Дом за всеки, личен асистент на деца с увреждания, които посещават масово училище.

Наградният фонд от 6 000 лв. се осигурава от МФПДТ "Приятели на България". Специални награди в четирите категории връчва и СБУ.

В третото издание на конкурса организаторите получиха подкрепа от осем държавни институции, които също ще връчат грамоти и паметни предметни награди. Това са Мнистерство на образованието, младежта и науката; Министерство на културата; Държавната агенция за българите в чужбина; Областните управители на Софийска област, София /град/ и Добрич, Столична библиотека и Националния дворец на децата.

Всички участници в конкурса "Учител, ученик, родител - ЗАЕДНО" и представители на институциите, които го организират и подкрепят ще се запознаят с добрите практики за работа визвънкласна и извънучилищна дейност по време на семинар в КК Албена, който ще се проведе от 13 до 16 юли 2010. По време на тази станала традиционна работна среща ще бъдат връчени наградите и ще бъде представен сборник "Добри практики за работа с деца", издаван от Програма "Приятели на България".

Източник: dnesplus.com



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nagradiha-varnenski-pedagozi-na-konkurs-za-izvunklasni-i-izvunuchilishtni-deinosti-158720
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.