При спецакцията срещу трафика на хора открили компютри с данни за престъпна дейност
Автор: Екип Varna24.bg 11:42 / 26.04.2010Коментари ()1329
© Impact Press Group
Служители на МВР от Гранична полиция проверяваха и адреси на ул. Розова долина във Варна
Главният секретар на МВР потвърди за акцията срещу трафика на хора, която се провежда във Варна. "Проверяват се седем адреса на територията на Варна заедно с колегите от френската съдебна полиция, френската прокуратура и българската „Гранична полиция". Става въпрос за противодействие на организирана престъпна група, която се е занимавала с трафик и търговия на хора с цел сексуална експлоатация", заяви Георгиев.

"Две от лицата са задържани. По време на извършването на действията по разследване на един от адресите са открити два лаптопа и компютърна конфигурация с информация, засягаща визираната престъпна дейност. На другия адрес са открити документи за банкови преводи и трансфери на парични средства, които ще бъдат от полза за по нататъшното разследване. Операцията продължава, най-вероятно ще се върви към издаване на европейски заповеди за арест за лицата, които не са намерени по адресите, защото най-вероятно не са в България. Освен че са ангажирани с трафик, са се занимавали с контролна дейност, свързана с проституция извън територията на България. Всички от групата са криминално проявени, с изключение на един, а едно от лицата има присъда за трафик и сексуална експлоатация в друга държава от Европейския съюз", каза още Калин Георгиев.

Източник: Дарик



Още по темата: общо новини по темата: 4
04.05.2010 »
27.04.2010 »
26.04.2010 »
26.04.2010 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Pri-specakciyata-sreshtu-trafika-na-hora-otkrili-kompyutri-s-danni-za-prestupna-deinost-158847
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.