3 години затвор за пиян шофьор, убил спътничката си
Автор: Екип Varna24.bg 14:03 / 26.04.2010Коментари ()951
© Varna24.bg
Варненският окръжен съд присъди 3 години затвор за Красимир Д. от Старо Оряхово, Варненска област, причинил при катастрофа смъртта на приятелката си Анна. Общо 150 000 лева е обещетението, което 41 годишният мъж ще заплати на сина и на родителите на загиналата. Съдът го лиши от правото да управлява МПС за 4 години.

Фаталният инцидент е станал на 10 август 2008 година на пътя между Старо Оряхово и Ново Оряхово. Преди да покани Анна в автомобила, Красимир се черпил със свой приятел в Старо Оряхово. По-късно видимо пиян той настоял Анна да го придружи до Ново Оряхово, за да седнат в друго заведение. Въпреки първоначалния отказ, жената накрая се съгласила.

На прав участък от пътя между двете селища автомобилът, управляван от пияния Красимир се движил със скорост не по-ниска от 120 км/ч. При навлизане в десен завой водачът загубил контрол над возилото. Автомобилът навлязъл в левия банкет, преминал косо през ската и с предната си лява част се ударил хоризонтално на терена. Последвало завъртане около надлъжната ос, удар в задната част и колата се обърнала върху тавана си. Анна изхвърчала от автомобила, но вследствие на удара гръбнакът и бил прекършен и тя загинала на място. Експертиза установила, че Красимир има 1,53 промила алкохол в кръвта.

Защитната теза на подсъдимия, че колата била управлявана от приятелката му Анна се опроверга категорично от ДНК профила на биологичния материал, иззет от еърбега пред шофьорското място. Според заключението на експертите ДНК профилът показва напълно съвпадение с генотипа на Красимир Д. Преди да произнесе присъдата съдът изслуша още 3 експертизи, назначени по делото.

Присъдата на ВОС подлежи на въззивен контрол в 15 дневен срок пред Апелативния съд във Варна.


https://www.varna24.bg/novini/varna/3-godini-zatvor-za-piyan-shofyor-ubil-sputnichkata-si-158898
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.