Деца от градина в Аспарухово се срещнаха с поетеса
Автор: Екип Varna24.bg 16:15 / 28.04.2010Коментари ()2257
Във връзка със Седмицата на детската книга и изкуства децата от ЦДГ№12 „Пинокио", район Аспарухово, се срещнаха с поетесата Веселина Цанкова - автор на разкази, приказки, куклени пиеси. Тя представи най-новите си детски книжки „Цамбур" и „Шарено яйце".

Седмицата приключва с Театрална работилница „Пинокио", която ще представи любими приказки - поредната иницатива по повод честванията на 60 години детска градина „Пинокио".

Децата от ІІ,ІІІ и ІV група в ЦДГ № 12 са подготвили 6 Тетрални миниатюри по любима приказка. Те ще се превъплатят в героите от: "Дядовата ръкавичка" от Елин Пелин, „Бодливко-Мързеливко" от Леда Милева,„Наказаната лисица" от Георги Авгарски, „Зеленушка" от Таня Касабова, „Горската аптека" от Лина Захариева и „Дядо и ряпа".

По този повод ще се проведе среща с артисти от Куклен театър - Варна, които ще разкажат на децата какво се случва зад кулисите и как се прави куклено представление.

Празникът ще завърши с дефиле на еко-костюми, в изработването на които участваха деца и родители, баби и дядовци. Костюмите са направени от нестандартни материали - найлон, разтегателна хартия, цветна хартия, пластмаса и др.

Осигурени са и много награди и изненади за участниците.

Инициативите по честванията се осъществяват със съдействието на Район Аспарухово и Дирекция „Образование" на Община Варна, издателство „Славена" и Туристическо дружество „Хан Аспарух".



https://www.varna24.bg/novini/varna/Deca-ot-gradina-v-Asparuhovo-se-sreshtnaha-s-poetesa-159499
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.