Кризата удари и филмфеста "Любовта е лудост"
Автор: Екип Varna24.bg 09:51 / 29.04.2010Коментари ()1126
© Varna24.bg
Поне 250 000 лева са нужни за провеждането на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост", а към момента няма никакви средства. Това стана ясно на среща на варненски интелектуалци и дейци на културата, свикана от организаторите на киномаратона. Кризата и трудното време дори породили съмнения у тях дали трябва да провеждат фестивала тази година. „Не сме ви събрали, за да кажем, че няма средства. Нуждаем се от духовна сила, за да се заинатим и да организираме „Любовта е лудост", обърна се към присъстващите директорът на Фестивалния и конгресен център и на фестивала Илия Раев. „Халтура при нас не е имало. Тук винаги са се правили стойностни неща", допълни Раев. Той обаче призна, че от началото на годината изпитва огромно духовно отчаяние. Заради тежките икономически условия комплексът с мъка успявал да напълни на 70% залите.

Подкрепа за кинофестивала изрази и актрисата Йоана Буковска, която посочи, че той е най-светлото събитие за артистичната гилдия. Не идвам във Варна на море, а винаги по работа. Обикновено гостуваме с Театъра на армията или имаме участие в театралния фестивал „Варненско лято". Гостуването на „Любовта е лудост" обаче е най-щастливото ми събитие, не скри актрисата.

Организаторите вече са предприели мерки за събиране на средства, а надеждите са, че такива все пак ще се намерят. Въпросът е повдигнат пред редица институции. Ще бъде поискано съдействие и от браншовите камари, както и от местни бизнесмени. Преди два месеца организаторите са изпратили писмо до Министерството на културата, но до този момент отговор от там не са получили.

По време на срещата се чу и предложение за организиране на sms-кампания за спасяването на фестивала. Идеята бе отхвърлена с аргумента, че от подобна инициатива трудно могат да бъдат събрани необходимите средства, тъй като голяма част от парите после отивали за такси към операторите.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Krizata-udari-i-filmfesta-Lyubovta-e-ludost-159615
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.