Агнешко от магазина: Как да се уверим, че мръвката е прясна, а не дълбоко замразена?
Автор: Екип Varna24.bg 21:03 / 16.03.2023Коментари ()2474
© Plovdiv24.bg
По-скъпо агнешко ще купуваме тази година за Великден и Гергьовден. Заради инфлацията фермерите имат повече разходи за издръжката на животните. Фуражите и смесите, с които се хранят овцете, са скочили драстично.

Към днешна дата цената на килограм агнешка плешка е 25 лв. Бутчето е с цена 27 лв. за килограм, обясни Димчо Димов пред БНР-Варна.

"Не може да се даде категорична прогноза дали агнешкото ще се повиши, защото в България цените са много непредсказуеми. Днес са едни, утре са други.", каза той.

Според търговеца високите цени ще се отразят и на търсенето. По думите му хората купуват рядко агнешко месо, предимно по празници или за помени, както и за курбан за здраве.

Ако ще заложите на агнешко от магазина, внимавайте месото да има приятен червеникав оттенък и най-вече около плешката него да няма засъхнали участъци. Това са признаците, че мръвката е прясна, а не дълбоко замразена, твърдят експертите.



Още по темата: общо новини по темата: 197
24.03.2024 »
24.04.2023 »
20.04.2023 »
19.04.2023 »
18.04.2023 »
18.04.2023 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Agneshko-ot-magazina-Kak-da-se-uverim-che-mruvkata-e-pryasna-a-ne-dulboko-zamrazena-1602384
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.