Румънски кмет беснее на Златните, откраднали му джипа
Автор: Екип Varna24.bg 10:23 / 02.05.2010Коментари ()26683
© Стандарт
Румънски кмет събу гащите си и лъсна чисто гол отпред и отзад във фоайето на 5-звездния тузарски хотел "Мелиа гранд Ермитаж" в Златни пясъци. Флорин Неделея изпаднал в ярост вчера сутринта, като разбрал, че са откраднали джипа му БМВ-Х5, паркиран на 50 метра от хотела.

Чужденецът управлява село Клежани, което стана популярно в цяла Европа с циганския си оркестър "Тараф де хайдук". Кметът и компанията му като гости на хотела устроили невиждан скандал на целия персонал. "Мафия! Ще запалим хотела! Ще ви избием!" - викали и ругаели румънците. Само благодарение на пристигналите бързо полицаи и засилена охрана не се стигнало до саморазправа. За по-малко от три часа след това дошли две румънски телевизии Pro TV и "Аntena 3", за да предават на живо в родината си как крадат колите на туристите в Златни пясъци. "Няма да идваме повече в България. Тук е мафия" - отсече и пред българските медии Флорин Неделея. Румънските гости направиха истински цирк - не скри възмущението си зам.-мениджърът на хотела Деян Колев. Той потвърди, че веднага са пратили сигнала за откраднатия джип, но не носят отговорност за него. Луксозното возило е било далеч от паркинга на хотела, за който се плаща по 20 лева на денонощие. Според Колев румънският кмет отказал да даде показания в Пето РПУ пред съдия. Но през цялото време се оплаквал, че всичките му документи останали в колата.

Скандалът с въпросната група от Румъния тръгнал още при настаняването им предния ден след дублиране на една от стаите, но проблемът бил решен за минути. "И тогава ни заплашваха, ругаеха и блъскаха персонала" - разказа Колев. Той подозира, че това е нагласена акция за черен РR за туризма в България преди началото на сезона. Румънските конкуренти плащали сериозно за това, да се устройват такива сценарии и да не ходят сънародниците им по Българското Черноморие. "Курортът Златни пясъци е разграден двор, едва след инцидента поставиха охрана на бариерата", каза още хотелиерът. Той призна и за друга станала вчера кражба на "Лексус" на друг румънски гост на "Мелиа гранд Ермитаж".

По Великден също изчезнал комшийски джип БМВ-Х5. За последното денонощие има откраднати 4 коли на румънци в Златни пясъци, Но не е подадена жалба за задигнат джип БМВ-Х5, уточниха от полицията. Родните ченгета проверяват версията, според която румънци организирано крадат колите на техни сънародници в нашите курорти.

Източник: в. "Стандарт"




Още по темата: общо новини по темата: 3
23.09.2010 »
21.09.2010 »
21.05.2010 »
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Rumunski-kmet-besnee-na-Zlatnite-otkradnali-mu-dzhipa-160249
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.