Туристическият сезон в курортното село Кранево е застрашен
Автор: Екип Varna24.bg 13:03 / 03.05.2010Коментари ()1004
© Varna24.bg
Туристическият сезон в курортното село Кранево е застрашен, според хотелиери, ако спешно не бъде ремонтирана разрушената част на колектора на пречиствателната станция там, заяви областния управител на Добрич Желязко Желязков. На място областният управител и кметът на община Балчик са направили оглед на пораженията, които приливните вълни причиниха по крайбрежието преди два месеца.

По разпореждане на областния управител ВиК - Добрич е изготвило количествно-стойностна сметка колко ще струва ремонтът на скъсаната част на колектора на пречиствателната станция в курортното село. Сметката е необходима при подаване на искане за ликвидиране на последиците от бурята до Междуведомствената комисия за възстановяване към Министерски съвет. Искането за съдействие вече е изпратено, подчерта Желязков.

Той допълни, че е проведена среща с министъра на вътрешните работи, който е и председател на Междуведомствената комисия. Разпоредено е документите да бъдат разгледани своевременно, дадено е и уверение въпросът да бъде максимално бързо разрешен, каза Желязков. Необходимите средства за ремонта на колектора възлизат на над 300 000 лева. Надеждите са, че до края на този месец трябва да бъде извършен ремонтът, допълни Желязко Желязков.

Източник: Агенция "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Turisticheskiyat-sezon-v-kurortnoto-selo-Kranevo-e-zastrashen-160486
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.