Ето защо ресторант сервира ястия, приготвени от хранителни отпадъци | ||||||
| ||||||
"Ние не спасяваме света, но вдъхновяваме гостите си да направят така, че да подобрят положението с изхвърлянето на храна", каза Ерик Молин. Ресторантът доставя храна от търговци на едро в целия регион Скане, а след това преглеждат тази с изтекъл срок на годност, която все още е годна за ядене. От заведението получава месото, зеленчуците, плодове, които са безопасни за консумация, но са с близък срок на годност или има дефект на опаковката. Това заведение бързо набира популярност, а двойката обмисля да отвори втори ресторант през 2023 г., който също да сервира ястия, приготвени с хранителни отпадъци. Статистическата агенция на Европейския съюз Евростат изчислява, че близо 57 милиона тона хранителни отпадъци, са били генерирани през 2020 година. |