Стрийт фест за деня на Европа във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:52 / 09.05.2010Коментари ()828
© Impact Press Group
Третото издание на младежкия стрийт фест ще зарадва варненци в Деня на Европа. Организатори са неформална младежка група „Аморфа", а целта е да се отправи предизвикателство към младите хора да покажат едни на други, а и на всички присъстващи поколения, какво могат в танца, със скейта, в брейка, на байка, с блейдовете, при паркура, с хека, с графити спрея в ръка.

Във фестивала ще се включат и представители на различни национални и етнически общности, живеещи във Варна, както и всички, които празнуват Европа в този ден. Феновете на хип-хоп танците ще станат свидетели на петото издранице на танцовата битка Udance. Предвиждат се още и еко кампания с награди за събиране и рециклиране на отпадъци. Както и предните години мястото си остава същото - сцена „Амфитеатър" (под Пантеона в Морската Градина), началото е в 16:00ч.

Преди стрийт феста са предвидени и други тържества по случай 9 май. От 10.00 часа на Старите гробища ще се състои церемония по поднасяне на венци и цветя на паметника на съветските войни. По - късно от 11.00 часа на паметника на Осми Приморски полк ще се състои тържество по случай 65-годишнината от победата над фашизма. В 11.45 ще започне шествие от Паметника на Осми Приморски полк до сградата на общината. Тържествено вдигане на знамето на Европейския съюз по повод Деня на Европа ще се състои от 12.00ч. пред сградата на общината.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Striit-fest-za-denya-na-Evropa-vuv-Varna-161625
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.