Варненските библиотекари отбелязаха професионалния си празник
Автор: Екип Varna24.bg 12:36 / 11.05.2010Коментари ()720
© Varna24.bg
Варненските библиотекари отбелязаха 11 май - денят на библиотекаря. По думите на Ели Попова от Българската библиотечно - информационна асоциация, в чочента абиблиотеките в България изживяват тежка криза най-вече заради липсата на читкетели и средства. В следствие сна това в библиотеките почти липсва нова и иактуална литература.

„В българските библиотеки трябва да се инвестира, да се внедрят нови технологии за да се привлекат млади хора. В същото време съм убедена, че библиотеките имат потенциал", отбеляза Попова. Според нея, младите хора си представят вида на новите библиотеки по много интересен начин. „Убедена съм, че все още не е изчезнала романтиката на библиотеката като средище на просветата", допълни Попова.

Тази година Българската библиотечно - информационна асоциация отбелязва 20 години от създаването си. В момента тя развива активна международна дейност. Миналата година делегация на асоциацията е взела участие в среща на международната асоциация на библиотеките. „За нас е много важно, че миналата година беше приет Закон за библиотеките, който ще регулира библиотекарския живот", посочи още Ели Попова.

Източник: Агенция "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenskite-bibliotekari-otbelyazaha-profesionalniya-si-praznik-162180
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.