Пети национален конгрес "Заедно срещу епидемията" ще се проведе край Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:04 / 12.05.2010Коментари ()660
От 14 до 16 май 2010 г. Българската диабетна асоциация заедно с Военномедицнска академия организират Петия национален конгрес на тема: "Заедно срещу епидемията", който ще се проведе в хотел „Палас" на Комплекса „Слънчев ден" до Варна.

Основни теми конгреса са бъдещите възможности за лечението на диабета, затлъстяването и преддиабетните състояния; превенция на метаболитните нарушения; профилактика и лечение на микро- и макроваскуларните усложнения при захарен диабет; ролята на обучението на пациента в терапията на захарния диабет и др.

За първи път специален акцент ще бъде поставен върху най-новите постижения на медицината в областта на метаболитната и бареатричната хирургия и бетаклетъчните трансплантации и др.

Във форума ще участват световноизвестни учени като проф. д-р Адел Абдел Азис Ел-Сайед Селим от Университета Сухаг в Египет, вицепрезидент на Международната диабетна асоциация; проф д-р Шериф Рефаат Ел-Сайед - председател на Комитета по инфекциозни болести към NJCH, Джеда, Саудитска Арабия; проф. д-р Хелмут Шац от от Рурския университет, Германия; проф. Небойша Лалич от Медицинския факултет на Белградсия университет, Сърбия; д-р Флавио Аиролди от болница Мултимедия IRCCS в Милано, Италия и др. От страна на домакините ще участват: доц. д-р Ивона Даскалова - президент на Българската диабетна асоциация и началник на Клиниката по ендокринология към ВМА, доц. д-р Крум Кацаров, зам.-началник на ВМА и началник на Клиника по гастроентерология, проф. Никола Владов, началник на Клиниката по чернодробна хирургия и трансплантология към ВМА, проф. Екатерина Титянова - началник на клиниката по функционална диагностика на нервната система към ВМА и др.

Официалното откриване на Петия национален конгрес на Българската диатбетна асоциация съвместно с ВМА ще бъде на 14 май, петък, от 8.30 ч. в хотел „Палас" на Комплекса „Слънчев ден" до Варна.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Peti-nacionalen-kongres-Zaedno-sreshtu-epidemiyata-shte-se-provede-krai-Varna-162495
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.