Два варианта за столовото хранене на учениците във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:08 / 12.05.2010Коментари ()579
© Varna24.bg
Да бъде обявена обществена поръчка за ученическите столове или да се създаде ново общинско предприятие за тази цел, ще предложат на местния парламент експертите от образователната дирекция на общинската администрация. Решението кой вариант е по-добър ще трябва да вземат общинските съветници на някоя от следващите сесии. Това сподели днес шефът на ресорната дирекция инж. Радослав Тасков.

По думите му съществуващото в момента като търговско дружество „Ученическо и столово хранене" (УСХ) от следващата година няма да изпълнява тази дейност, тъй като договорът с него няма да бъде подновен. Причината е, че съгласно нормативната уредба общината вече не може безвъзмездно да отдава под наем общинска публична собственост, тоест материалната база на УСХ.

От администрацията смятат, че по-добрият вариант е да се създаде общинско предприятие с две направления: млечни кухни и яслено хранене, и ученическа кухня. Заедно със „Стопанска и спомагателна дейност" в УСХ работят близо 500 души, а годишният бюджет по информация на инж. Тасков възлиза средно на около 10 млн. лв.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Dva-varianta-za-stolovoto-hranene-na-uchenicite-vuv-Varna-162498
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.