Експерт: Кланиците трият червения печат върху месото и слагат син
Автор: Екип Varna24.bg 10:24 / 12.04.2023Коментари ()807
©
"За голямо съжаление кланиците у нас прибягват до всевъзможни трикове, с които да заблудят българския потребител и да ударят много тежко българския производител.

Всички това, което видяхме вчера, е потвърждение на нашите сигнали – македонско месо влиза в България, а после става българско. Още през 2019 г. алармирахме, че месото влиза с много занижен контрол – буквално с четири червени цапаници по трупчето“.

Това коментира пред bTV Симеон Караколев, председател Асоциацията на козевъдите и овцевъдите в България, след като вчера беше затворено предприятие в Кърджалийско заради 32 тона месо от Северна Македония.

"Една добре организирана кланица изтърква червената мазаница и слага веднага синя върху нея. Така месото става българско. В една друга европейска държава случай като вчерашния щеше да доведе до затваряне на кланицата, конфискуване на месото и жестоки глоби, след които никой повече няма да си помисли за подобни практики“, посочи той.

"Клиент на кланицата в Кърджалийско са големите търговски вериги. Те вчера бяха призовани, ако са вземали месо от нея, то да бъде върнато. То е компрометирано, а те са участвали в схема, заблуждаваща потребителите“, коментира Караколев.

 Той посочи, че качественото българско месо е със свеж и приятен вид и е отгледано от животновъди, спазващи европейски регулации.



Още по темата: общо новини по темата: 197
24.03.2024 »
24.04.2023 »
20.04.2023 »
19.04.2023 »
18.04.2023 »
18.04.2023 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Ekspert-Klanicite-triyat-cherveniya-pechat-vurhu-mesoto-i-slagat-sin-1637215
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.