Къде ще играе Меси и кои ще бъдат хитовете на трансферния пазар през лято 2023?
Автор: Екип Varna24.bg 16:29 / 11.05.2023Коментари ()1838
©
https://unsplash.com/photos/Ndo5_cY6Nr0
С наближаването на края на клубния сезон отново на преден план лека-полека излизат новините, свързани с най-горещите очаквани трансфери. Често е трудно да различим кога става дума за реални информации или за чисти спекулации, защото срещаме разнопосочни и противоречиви твърдения и предположения в медиите. А надеждните сайтове се стремят да предадат възможно най-бързо и точно последните футболни новини, свързани с топ звездите на играта. А лято 2023 се очертава да бъде горещо на трансферния пазар, като с интерес ще се следи какво ще се случи с бъдещето на поне една дузина топ играчи.

Да започнем с това какво предстои на Лионел Меси. След актуалните му перипетии в ПСЖ изглежда все по-малко вероятно аржентинският магьосник да продължи кариерата си под Айфеловата кула. След като триумфира със Световната купа с любимата си Аржентина, Лео вече е спечелил всичко в кариерата си, така че не би било толкова странно, ако поеме към някоя екзотична дестинация. В този ред на мисли не спират спекулациите за уж сигурен негов трансфер за колосална сума в Саудитска Арабия - там, където вече от няколко месеца се подвизава най-големият му опонент на индивидуално ниво, Кристиано Роналдо. От друга страна, от Барселона не спират да говорят как мечтаят да си върнат Меси, но основна пречка за такъв ход са финансовите проблеми на каталунския клуб. Възможни са и много други варианти пред кариерата на Лео, но това не е единствената интересна тема от предстоящото трансферно лято.

Има ли конкуренция за милионите от Англия?

Като говорим за варианти, най-малко е вероятно Меси да отиде в клуб от Висшата лига. А иначе едва ли някой ще се изненада, че и в предстоящия трансферен прозорец най-щедри ще бъдат отборите от Острова. Видяхме вече фрапиращата разточителност на Челси, която не доведе “сините" от Лондон доникъде, но те съвсем не са единствени в това отношение. И нищо чудно най-горещите футболисти да се озоват именно в Англия. А кои са тези играчи?

Огромен интерес има към звездата на Наполи Виктор Осимен. Голмайсторът на Серия А едва ли ще се задържи в състава на новия шампион на Италия, при положение, че поне половин дузина клубове са готови да преминат границата от 100 милиона евро заради него. Другият очаква хит на летния пазар се очаква да бъде Джуд Белингам, който дори и да грабне титлата в Бундеслигата, едва ли ще остане в Борусия Дортмунд. И двамата са свързвани с различни клубове в Англия, като е трудно да се прогнозира накъде точно ще поемат.

Но и Белингам, и Осимен се споменават като опции за Реал Мадрид. А мнозина очакват следващата голяма сделка, която ще осъществи Кралският клуб. Колосът от “Бернабеу" е пестелив откъм гръмки трансфери напоследък, но може би е дошъл моментът да плати крупна сума за следващата си голяма звезда. Е, все по-малко вероятно е това да бъде Килиан Мбапе, който изглежда, че ще остане в ПСЖ и след това лято. Головото чудовище на Манчестър Сити Ерлинг Хааланд също няма да ходи никъде. Но въпреки че най-големите звезди в Европа няма да сменят клубовете си, то очакванията за горещо трансферно лято са оправдани.


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Kude-shte-igrae-Mesi-i-koi-shte-budat-hitovete-na-transferniya-pazar-prez-lyato-2023-1673539
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.