"Гражданска защита" улови екзотична змия, пращат я в София
Автор: Екип Varna24.bg 17:28 / 02.06.2010Коментари ()1019
© Varna24.bg
Преди два дни екип на „Гражданска защита" - Варна получили сигнал за змия в офис, намиращ се на центъра на Варна, съобщиха  дежурният в институцията. След като заловили влечугото станало ясно, че змията не е от най-обикновените, а се води екзотична или т.нар млечна змия.

След проведените разговори със специалистите от РИОСВ - Варна било взето решение, ако не се яви собственик на влечугото, то да бъде дадено в терариум в София. Тази година се очаква във Варна да има повече змии от обикновено, като това се дължи на топлото и влажно време.

Специалистите от „Гражданска защита" са провели и среща с експертите от РИОСВ - Варна, където е било взето решение уловените змии да бъдат видени и от инспекцията по околна среда, за да бъде решено, кои змии ще бъдат пускани на свобода и кои ще бъдат давани в терариума. От „Гражданска защита" заявиха, че змиите не трябва да се убиват, тъй като те са полезни за околната среда. От много години във Варна е нямало случаи на открита отровна змия, повечето открити са били смокове.

Източник: Агенция "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Grazhdanska-zashtita-ulovi-ekzotichna-zmiya-prashtat-ya-v-Sofiya-167633
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.