Пускат допълнителни вагони за влаковете до Черноморието
Автор: Екип Varna24.bg 13:00 / 03.06.2010Коментари ()506
© Varna24.bg
През летния сезон БДЖ ще увеличи с допълнителни вагони композициите на част от редовните влакове, които пътуват до големите градове по Черноморието. Информацията оповестиха от "Български държавни железници" ЕАД. Става дума за увеличаване съставите на някои влакове, които пътуват по направленията да Бургас и Варна.

ОТ дружеството допълниха, че при тях се извършва ежедневен анализ на броя на пътниците, които използват железопътния транспорт до определени дестинации, за да установят какви са тенденциите. Когато бъде отчетен повишен интерес от страна на клиентите към дадено населено място, се предприемат мерки , за да бъдат осигурени допълнителни вагони за влаковете към тези дестинации, а през лятото това са големите черноморски градове.

От средата на месец юни с допълнителни кушет вагони до Варна ще пътуват и международните бързи влакове от Белград за Варна и обратно, както и от Скопие за Варна и обратно. Също от средата на този месец ще пътуват и сезонните международни бързи влакове „Несебър" и „Черно море". Влакът „Несебър" ще се движи по маршрута Варшава - Прага - Братислава - Будапеща - Бургас/Варна и обратно, а „Черно море" - по дестинацията Санкт Петербург - Минск - Варна



https://www.varna24.bg/novini/varna/Puskat-dopulnitelni-vagoni-za-vlakovete-do-Chernomorieto-167818
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.