Поскъпването на зехтина и млечните продукти в Гърция рефлектира и върху цените в ресторантите | ||||||
| ||||||
Покачване на цените на част от хранителните стоки показва проучване на съюза на потребителите. До края на този месец в повечето магазини качественият кашкавал в търговската мрежа ще е с 33% по-скъп, зехтинът с 15%, с 8% млечните продукти и дори мармаладите се покачват с 20%, пише БНР. При зехтина поскъпването е поради завишени разходи за производство и липсата на достатъчно маслини в следствие на градушките, обясняват производителите. Опозицията за пореден път поиска таван на цените на стоките от първа необходимост. Правителството продължи до края на годината мярката "кошница на потребителя" като част от хранителните стоки задържат досегашното ниво на цени, но това не се отразява на семейния бюджет, казват в допитване гърците. Поради високите цени на хранителните стоки се покачват и цените в заведенията. |