Лекар: Не е добре да се дават такива храни на децата през лятото | ||||||
| ||||||
Темата коментира пред bTV директорът на СБАЛ по детски болести "Иван Митев" д-р Благомир Здравков. Според него в динята едва ли е имало ацетон, защото тя щеше да е на каша, а по-скоро става въпрос за досег с химикал при транспортиране. "При поглъщане на ацетон в малки количества организмът има възможност да се справи. Проблем са тежките отравяния с ацетон. Това се случва при производство“, уточни лекарят. Препоръката на д-р Здравков при храненето на деца до 7-годишна възраст е родителите първи да опитват храната, преди да я предложат на най-малките. "Трябва да се знае, че на децата през летния сезон не е добре да се дават храни от случайни източници – сергии, на които има лесно развалящи се храни, съдържащи яйца, мляко и месо. Хранителните токсикоинфекции са предимно бактериални, а тези бактерии се образуват, когато храната не е добре обработена“, обясни лекарят. |
Още по темата: | общо новини по темата: 1242 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/207 ] следващата страница |