© | Колаж в социалните мрежи обедини пилонът на Рожен със златната пържола. Black Angus Рибай стек на пилон! - така е озаглавила колажа Lyusi Belinda.
Преди седмица Пламен от Белимирци разказа, че е платил около 500 лева в ресторант на българското Черноморие за три пържоли. Неговата направо взриви добрия тон в сектора. От ресторанта заявиха, че ще го съдят, а в дебата се намери и министърът на туризма. "Как да защитя 9% ДДС за туризма за ресторантите, щом ще съдите човек, който се оплаква", каза Зарица Динкова. От бранша веднага поискаха оставката ѝ, предаде bTV.
Междyвременно Соня Колтуклиева коментира в мрежата, че в Лондон предлагат giant gold-covered tomahawk steak за 1 450 паунда ~ 3 335 лева. Това е цената на гигантска пържола, покрита с 24-каратова златна коричка, в ресторанта на световната знаменитост Nusret Gökçe.
"Атрактивният турчин откри ресторант близо до Harrods. Често минавам оттам - вечер винаги се появяват облечени от горе до долу в маркови дрехи клиенти. В близката уличка паркират супер скъпи автомобили. Ресторант Nusr-Et е популярен предимно сред богатите араби. В някои магазини се продава JAPANESE A5 WAGYU SIRLOIN STEAK - 300 грама за 90 паунда ~ 207 лева. Kobe beef е много скъп стек навсякъде по света. На испанския остров, където сме в момента, половин килограм ENTRECOT PORCIONADO DE KOBE JAPONÉS CERTIFICADO струва 225 евро - 500 лева. Това е Лондон - най-скъпият град в Европа. 650 лева за 3 пържоли/стека в ресторант във Варна ми се струва прекалено“, посочва тя. |