Изместват кметство "Младост" на нов адрес
Автор: Екип Varna24.bg 17:14 / 11.08.2023Коментари ()8978
©
Общината работи и за осигуряване на нов дом за кметство "Младост". Вече има набелязан имот за строителство на модерна сграда, която ще приюти администрацията на варненския район с около 90 000 жители и ще създаде съвременна среда за обслужване на гражданите. Теренът е на комуникативно място, осигуряващо лесен достъп. Според Общия устройствен план на Варна имотът, за който има действащ ПУП-ПРЗ, попада в устройствена зона -  Жг, с показатели за застрояване: макс. плътност – 60%, макс. кинт – 3, мин. озеленена площ – 20% и макс. кота корниз – 26 м.

Кметството сега се помещава в жилищен блок в ж. к. "Трошево“, който е в много лошо и нефункционално състояние. Ползваната от администрацията площ е около 560 кв. м., а за да се осигури нормална работна среда, трябва да е минимум 2 500 кв. м. Освен че условията са неприемливи както за служители, така и за граждани, ежедневно изникват трудности, тъй като информационният център е в подблоковото пространство, а кабинетите на експертите са пръснати в няколко апартамента. Заради лошия сграден фонд и липсата на енергоспестяващи мерки разходите за ел. енергия и поддръжка са много високи.

Достъпът с автомобил също е  затруднен. Единствената и много ограничена възможност за паркиране е на съществуващия паркинг към жилищния блок.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Izmestvat-kmetstvo-Mladost-na-nov-adres-1785408
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.