Мъж заби кирка в колата на бившата си приятелка, тя проговори
Автор: Екип Varna24.bg 09:14 / 18.08.2023Коментари ()843
© Facebook
46-годишен мъж заби кирка в предното стъкло на колата на бившата си приятелка, а след това беше задържан. Както Sofia24.bg ви съобщи на 17 август, случаят е от столичния квартал "Орландовци“. Арестът обаче идва след серия заплахи, побой и агресия.

Потърпевшата реши да говори в гръб, тъй като тя се притеснява за живота си.

"15 години бяхме заедно, от няколко месеца сме разделени, той явно не може да го преживее и прави всичко възможно да се чувствам зле. Имам две жалби от миналата година, задържане за 24 часа, след това го освобождават и всичко продължава. Много пъти е разрушавал колите ми, посягал ми е, заплашвал ме е“, разказва пред bTV жената, жертва на насилие. 

Тя търси помощ от близки и от районното управление. А след случая със забитата кирка жената подава жалба. Образувано е досъдебно производство.

"В началото не беше така, преди около 5-6 години започна да се държи така. Насилниците са манипулатори, манипулират емоционално, финансово и гледат да направят така, че жертвата да е зависима“, допълва жената. 

Припомняме, че 46-годишният мъж бе задържан за срок до 24 часа в полицейския арест. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава. Предстои доклад на събраните материали в прокуратурата.

От фондация "Анимус“ призовават жертвите на агресия и насилие да подават сигнал на горещата линия 0800 18 676 или да се свържат с тях на 02/983 52 05 и на 02/983 53 05. Така те ще бъдат насочени към районно управление и социална услуга в техния град. 

12 жени средно на месец се обръщат към фондация "Анимус“, като след случая "Дебора“ те са се увеличили. Жертвите на насилие получават консултация с юрист и психолог, изготвят молба към съда и изчакват издаване на заповед за защита, обясни адвокат Димана Шуранова от фондацията.


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Muzh-zabi-kirka-v-kolata-na-bivshata-si-priyatelka-tya-progovori-1792312
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.