Ути Бъчваров отново запретна ръкави и сготви в огромен казан, този път – 2500 порции добруджански боб | ||||||
| ||||||
За БТА Ути Бъчваров каза, че за щастие все още се отглежда български фасул и това е точно в Добруджа. "Неповторимият вкус на фасула се получава от лука, морковите, целината, пиперките, с които ври, а след като бобът е почти готов, му се добавят солта и доматите“. Той направи и уточнението, че в Добруджа размерът има значение. "Когато се чувстваш част от тази шир и ти трябва да се разгърнеш, да готвиш с размах.“ Той сподели, че през ноември месец е поканен в Генерал Тошево на празника на Добруджанската сарма и кюфтето. "Навсякъде му казваме сарми, сармички, само в Добруджа е сарма, защото е голяма и се сервира по една“, каза с усмивка Бъчваров. Той разкри и тайната на вкусното ястие и тя е споделянето с другите хора. Гостуването на известния готвач е по повод Деня на Добрич – 25 септември и е съчетано с Фестивал на хляба и Изложение на занаятите. Над 20 занаятчии са подредили щандове на площад "Демокрация“. Те представят художествени и традиционни занаяти, характерни за региона. Празничната програма продължава с хоротеки с участието на Детски танцов състав "Българилци“, Танцов състав "Българилци“ и Певческа група "Българилци“ при Народно читалище "Пробуда – 1939 г.“ с ръководители Снежана Илиева и Камелия Стойкова, както и Представителна фолклорна танцова студия "Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов. |
Още по темата: | общо новини по темата: 6073 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/1013 ] следващата страница |