Кандидатите на ГЕРБ за предстоящите избори ще бъдат обявени през месец май или юни догодина
Автор: Екип Varna24.bg 13:35 / 04.09.2010Коментари ()945
Кандидатите на ГЕРБ за предстоящите избори ще бъдат обявени през месец май или юни догодина. Това каза вицепремиерът, министър на вътрешните работи и заместник-председател на партията Цветан Цветанов във Варна. Според неговото лично мнение партията трябва да участва самостоятелно на изборите, защото това е печелившата формула за политическа партия ГЕРБ. " Очертавайки профила на политическа партия ГЕРБ и желанието на хората за една промяна в политиката и визия за политици в България, смятам, че самостоятелното участие е по-печелившо, което го доказахме през последните години като участвахме самостоятелно. Все пак, когато стигнем до приемане на окончателната стратегия за местни избори, тогава ще можем да обявим повече подробности. Това е решение, което се взима от колективния орган на партията", добави Цветанов.

Относно кандидатурата на ГЕРБ за кмет на Варна Цветанов коментира, че Варна се нуждае от промяна и кандидатурата на ГЕРБ за кмет на Варна трябва да е сериозна и привлекателна за гражданите. "Знаете, че дълги години Варна бе в ситуация, в която твърдо за кмет на Варна се избираше Кирил Йорданов. За кмет на Варна трябва да се търси човек с един профил по-млад, по-енергичен и с добра подготовка за един мениджър, защото кметът на Варна трябва да бъде с подобни способности", каза още Цветанов. Фигурата, която визира Цветанов по думите му е малко позната на обществеността, но добре позната за управляващата партия. Когато се вземе окончателно решение и съгласието на този човек, кандидатурата ще бъде обявена публично.

По повод евентуалната кандидатура на Борислав Гуцанов за кметския пост на Варна, Цветанов коментира, че бившият председател на Общинския съвет е подкрепян от Сергей Станишев и част от БСП. "Те са хората, които преценяват дали този човек има достатъчно морални качества, за да бъде кандидат и дали има профил за кандидат на втори, трети град по големина в страната. Но това е политика, която касае друга политическа формация и аз не бих искал да се ангажирам с това, какви ще бъдат кандидатите на нашите опоненти", допълни Цветанов. За кандидатурата за кмет на София Цветанов подчерта, че според личното му мнение Йорданка Фандъкова се справя прекрасно със задълженията си и към настоящия момент не стои на дневен ред обсъждането на други бъдещи кандидати за кметове на град София.

Източник: радио „Фокус” – Варна



https://www.varna24.bg/novini/varna/Kandidatite-na-GERB-za-predstoyashtite-izbori-shte-budat-obyaveni-prez-mesec-mai-ili-yuni-dogodina-189278
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.